Mõtlesin, et teeks enda põhiliikurist 1991. Turistist ka teema. Igal aastaajal sõidan ma temaga tihti. Päris kindlasti olen ma just selle Turistiga kõige rohkem kilomeetreid läbinud. Temaga on metsas retkedel käidud ja suvel näeb ta palju auklike kruusateid. Talvel saab lund ja soola, aga ikka ta sõidab. Muidu tagajooks on tal juba kolmas. Originaaljooks jäi keti kulumise tõttu seisma(4-kassettile ei olnud uut ketti võtta). Keskjooks, kaelakausilaagrid ja pidurid on kõik uute vastu välja vahetatud. Suure läbisõidu tõttu olen tal ka sadula kaks korda välja vahetanud. Eelmised kaks olid tal hvz originaalid, aga neil läksid vedrud katki ja uue vedru panek oleks ilmselt vägagi keeruliseks osutunud. Nüüd on ta pehmemat sorti Bontrageri sadul. Pasun sai ka külge pandud, sest midagi oli vaja ette võtta nende fruktide suhtes, kes rattateel kõnnivad.
Ideaalis võiks tal taga ju valge originaal porilaud ka olla, aga neid on tal juba kolm tükki olnud ja kõik nad läksid katki. Nüüd naudin aga kolinavaba sõitu mõnusalt laia 26'' rattale mõeldud plastikporilauaga. Üpriski üllatav, et 26'' peale mahtus.