Mul tükkaega fixi mõte peas olnud, et teeks ühe, et saaks ka proovida, mis tunne on. Sai omaette heietatud, et toorikuks paras kasutada järjekordset põhjamaalast - kuuris seisvat vanakooli Crescenti, mis valdavalt külalisterattana kasutusel.
Tegu on kerge ja naljakalt pisikese raamiga rattaga - raami kõrgus 48cm, ülemise raamitoru pikkus 53cm, aga sõiduasend minu mõõdule oli ometi üllatavalt sobiv ja mugav. Rattad all 26"x1 1/2 (40-584)
Külge ehitatud lukk, nagu selakandis kombeks
Raami seest ja pärast porilaua kandi vahelt veetud tulejuhtmed
Tegu on ühes tükis väntade/võlli'ga keskjooksuga. Ainus, mis mind imestama paneb, on seal küljes olev väisem ketiratas -
eks tõenäoliselt on vändamajandus sellel kunagi vist mingi sportlikuma ja esimest käiguvahetust omava eksemplari omaga ringi vahetatud.
Juhtraud on täitsa mugava kujuga. Käepidemekummid ja rehvid on algselt olnud helehallid. Käepidemetest saab pesuga tõenäoliselt asja, aga all olnud helehallid trelleborgid on lootusetult pragunenud. Tagumine sai juba mõni aasta tagasi poest olnud mingi odava musta Stomili vastu vahetatud.
Mingi kolm aastat tagasi sai sellele taha pandud ka ajastu ja päritolukandiga sobiv lastetool ja sellega isegi koos oma lapsega sõitmas mõned korrad käidud.
Igatahes ebaõnn - see tundub ikkagi natukene liiga heas säilivuses, et minu süda seda raatsiks ümber tegema hakata (vähemalt ma kardan, et nii läheb) ja tõenäoliselt tuleb sellele lihtsalt teha kerge tehnohoole ja natukene mõne kohapealt kõpitseda ning fixitoorikut edasi otsida.